Sustav sljedivosti lanca mesa uključuje zahtjeve za podacima o identifikaciji životinja, o dobavi u lancu prehrane, izjavama dobavljača, veterinarskim svjedodžbama, poveznicama između trupova i jestivih nusproizvoda, oznakama zdravstvene ispravnosti i identifikacijskim oznakama proizvoda.
Kontrola zdravstvene ispravnosti proizvoda objektivnim metodama provodi se redovno prema planu, o čemu se dobiva Analitičko izvješće ovlaštene pravne osobe koja provodi analizu.
Juneće pozicije
- juneći vrat
- juneća lopatica
- juneća rebra
- juneća prsa
- juneća potrbušina
- juneća leđa
- juneći biftek
- juneća koljenica
- juneći but bk
- juneće kosti
- juneća jetra
- juneći rep
Svinjske pozicije
- svinjski but
- svinjski file
- svinjski kare
- vrat
- svinjska potrbušina
- svinjska rebra
- svinjska lopatica
- svinjski but za sušenje
- svinjska lopatica za sušenje
- svinjski vrat za sušennje
- svinjska leđa za sušenje
Teleće pozicije
- teleći but
- teleći kare
- teleći vrat
- teleća lopatica
- teleća rebra / prsa/ flam
- teleća koljenica